Index
              Historie
            Deejays
       Programma's
       Foto galerij
          Contact

Tedje Duivesteijn Steven van Elst Eddy de Boer Erick Bloemendaal Freek Westerveld John Jacobs Rob Spijker Dick van der Meer Ron van Arnhem Rene Bakker Peter van Vliet Dennis de Graaf Huub van Someren Cris Cramer Henny Kroon

  Het is begin december 1986, de laatste vergadering van Radio Dixicana.......
Steven van Elst komt met de mededeling dat iedereen een stukje moet schrijven over zijn gedachte aan Radio Dixicana, deze stukjes zouden dan in het allerlaatste draaiboek van de Kerstmarathon komen te staan. Ik weet nog dat het voor iedere medewerker een lastige opgave was omdat iedereen wel inzag dat dit de laatste Kerstmarathon zou zijn maar dat men eigenlijk geen afscheid wilde nemen. Afscheid nemen doet namelijk pijn, toch wisten we met z'n allen dat het een keer voorbij zou zijn......
Hieronder de stukjes van de toenmalige medewerkers.
 

   
  Het stoppen met Dixicana kan ik vergelijken met het stoppen van een relatie die 7 jaar duurde. Waarvoor je zelf kiest, maar in je achterhoofd weet dat je het een tijdje verschrikkelijk zal missen. De gedachte om te stoppen geeft mij aan de ene kant verdriet aan de andere kant opluchting. Ik heb met tussenpozen een fijne tijd gehad en dat kunnen ze me niet meer afpakken.
Aan iedereen bedankt.
 

   
  Als je terugkijkt naar de afgelopen 7 jaar zij er enorm veel dingen gebeurd bij ons radiostation. Niet alleen met het radio-maken , maar ook in persoonlijke zaken; en dat was weer een normaal gevolg van de basisgedachte van Radio Dixicana:
de sfeer.
Daarom, denk ik, is het ook verstandig om er nu een punt achter te zetten. Op een moment waarop iedereen voelt, dat het steeds moeilijker wordt om in dit zeer uiteenlopende gezelschap de juiste sfeer te behouden. Nu is het nog haalbaar om met de Kerstmarathon 1986-1987 onze uitzendingen op een fijne wijze te beeindigen. Zodanig dat iedereen in het jaar 2000 zich nog met plezier zal herrineren aan deze tijd (25 december 1979 - 04 januari 1987).
Mede namens Tedje dank ik jullie allemaal voor de fantastische inzet die jullie de afgelopen jaren hebben getoond en wensen we jullie veel geluk, gezondheid en succes toe voor 1987 en de daarop volgende jaren.
 

   
  Radio Dixicana is een periode uit mijn leven geworden waar ik na 04 januari 1987 met veel plezier op terug zal kijken. Hoewel het voor mij als technicus niet altijd meeviel, ben ik toch altijd blij met de andere jongens van de technische staf geweest die je weer opbeurde als ik zat te balen. Ik ben trots dat ik bijna zes jaar Dixicana heb kunnen laten profiteren van mij technische kijk op de zaken. Het Dixicana-team heeft mij persoonlijk door de broederlijke sfeer die er altijd hangt van een stille teruggetrokken jongen veranderd in de persoon die ik nu ben.  

   
  Opeens moest ik lachen. Radio - de meest sfeervolle uitvinding na de kaars. Tijd om even stil te staan. Dixicana stopt: er gaat van alles door mij heen.... Nee, nee, nee, nee, nee. Er is in 7 jaar Dixicana veel door mij heen gegaan, langs mij heen gegaan, door mij langs gekomen en gegaan. Geen H.B.O. en kleuterschool hebben mij wijzer gemaakt dan het Dixicanainstituut. Ik heb per ongeluk wel eens een bandje meegenomen (of twee). Echter de band tussen de jongens van het station was uniek. Ongrijpbaar, omdat er meer bestond dan het aankondigen van platen. Met en bij Dixicana kon je lachen. Gelachen dat heb ik ook gedaan van 1979 - 1987. Af en toe (elk jaar) een traan, maar wat wil je ook met zo'n directie. Een presentator is de wekker op je radio. Van droom tot nachtmerrie; Hij bepaalt wanneer je wakker wordt. Na 7 jaar is de narcose uitgewerkt; De stem van Arnhem krijgt geen lucht meer.
Het is leuk geweest, hartstikke leuk.
 

   
  Radio Dixicana: Afscheid nemen, Bloemendaal, Controledienst, Duivesteijn, Eddy de Boer, Fantastische drive-in shows, Gezellige donderdagavonden, Honderd vier, In de lucht, J-antenne plaatsen, Kerstmarathon, Lachen (vaak), Maalderink (te vaak), Niet te vergelijken, Opnamen, Populair, Reclameteksten, Steven van Elst, Te gek, Uniek, Voorkomen, Whispering time, X, Y, Zeven jaar Dixicana Radio is voorbij.  

   
  Als je ziet dat een transistor een tuner wordt, doet het zeer als hij zijn tijd heeft gehad. Vier januari 1987 is het einde van Dixicana, maar het begin van een herrinering. Nu al speelt de gedachte van: "Vroeger hadden we pas radio. Nee niet een super-hifi-elektronisch-modern, maar gezellige lokale vriend, een hobby en een familie". Dat is de reden om met een lach en een traan afscheid te nemen. Jawel hoor, HET IS LEUK GEWEEST!!!  

   
  Radio Dixicana was voor mij meer dan een radiostation alleen. Voor mij was het ook een goede vriendschap met je medewerkers. En ook al ging Dixicana klein naar groot de vriendschap was altijd groot. Daarom durf ik dan ook te zeggen dat bij Dixicana de collegialiteit het grootst was. De sfeer die bij Dixicana heerste zullen ze bij geen andere radiopiraat in Gelderland zo krijgen. Mijn gevoelens zijn als die bij het verlies van een goede vriend! Aan deze vriend zal ik altijd met plezier terugdenken!  

   
  Dixicana Radio bestaat met kerstmis 7 jaar, van die 7 jaar ben ik bijna 5 jaar aktief betrokken geweest bij de stem van Arnhem. De eerste vijf jaren zijn voor mij ongetwijfeld de mooiste geweest, wat niet wil zeggen dat ik met minder genoegen terug denk aan de latere jaren. Dixicana heeft mij de mogelijkheid geboden om mij op het gebied van muziek te ontplooien. Ik heb de afgelopen jaren ook ervaring opgedaan bij het maken van radioprogramma's, alleen of in samenwerking met anderen. Tot besluit wil ik jullie bedanken voor de prettige samenwerking, de goede sfeer en het enthousiasme dat het steeds weer mogelijk maakte het station in de lucht te krijgen en te houden. Met de beste wensen voor nu en in de toekomst.  

   
  Alhoewel ik niet de volle 7 jaar bij Dixicana gewerkt heb, wil ik van m'n bijna 3 jaren dat ik bij de club was het volgende kwijt: Het was een goed tijdsvedrijf om te draaien voor mensen die van muziek houden. Mij muziekkennis die ik heb opgedaan bij Dixicana. Het vaak leuk samenzijn met elkaar als vrienden die samen radio maakten voor hetzelfde doel. De gezelligheid en de woordenwisselingen zoals die ook in een goed huwelijk voorkomen. De muziek die altijd nummer één stond. Jammer dat er niet meer uitgebreid werd qua dagen en muziek. Jammer dat het voorbij is. FM 104 was voor ons een plezier.  

   
  Radio Dixicana heeft voor mij de afgelopen twee en half jaar iets betekend van een vriendenclub, waarin ik zo'n beetje volwassen ben geworden. Op de tweede plaats kwam bij mij het station zelf. De sfeer onderling vond ik belangrijker, wat extra tot uitdrukking kwam tijdens de Kerstmarathons waarvan deze mijn derde is en steeds naartoe heb geleefd. Helaas de laatste maar ongetwijfeld de beste. Tot slot van dit verhaal wil Ik iedereen bedanken met wie ik heb gewerkt aan de stem van Arnhem. In het bijzonder Dennis, Tedje, Erick, Steven, Huub en Dick. Jongens het was fijn!!!  

   
  Mijn persoonlijke gedachten over Radio Dixicana; Een station wat zich duidelijk heeft onderscheiden in de afgelopen 7 jaar in vergelijking met andere radiostations. Een station wat warmte uitstraalde naar de luisteraars, wat meeleefde met het arnhemse publiek. De luisteraars werden eigenlijk zelf een beetje Radio Dixicana , met muziek en informatie die de Arnhemmers cq randgemeenten verdienden. Ook in slechte tijden heeft de stem van Arnhem zich staande weten te houden dankzij een goed samenwerkend team. Een team waarmee ik ontzettend veel mee heb gelachen, waar ik veel heb geleerd op het gebied van radio maken. Want radio maken is niet alleen maar platen draaien, maar ook een stukje gevoel, warmte, sfeer overdragen aan de luisteraars. Deze drie elementen proefde je in de programma's van Radio Dixicana. Als je ergens aan gehecht bent, is het moeilijk om daarvan afstand te doen. Voor mij is dat Radio Dixicana.
Jongens allemaal bedankt voor de fijne tijd.
 


   
  Voor mij begon het met Bastogne koeken en blikjes cola. Dat was het eerste persoonlijke contact voor Henny en mij met Dixicana. In die kleine twee jaar zoveel meegemaakt. Een ervaring die je nooit meer kwijt raakt. Dixicana werd voor mij een manier van leven. Werk zoals geen baas mij ooit kan geven. Ik stel me voor: 1987, januari, negen, tien en elf. Veel DJ's op de radio behalve jezelf. In 't weekend zet je de radio op de frequentie waar hij hoort. Maar helaas, ruis is het enige merk je verstoord. Geen Erick Bloemendaal, Freek Westerveld of Tedje Duivesteijn. Nooit zal het meer zoals vroeger zijn.
't Enige wat ik nu nog hoop, is dat ik veel geld beur als ik mijn radio verkoop!
 

   
  Als een van de "laatkomers" kan ik toch terugkijken op een hele bijzondere korte tijd bij Dixicana. Aangezien ik een radiomaker in hart en nieren ben, had ik me eigenlijk liever met het hele gebeuren beziggehouden, maar dat was door tijdgebrek en de te grote afstand tussen Zeddam en Arnhem onmogelijk. Ik ben ontzettend blij, dat ik in in een korte periode mijn steentje heb mogen bijdragen. Als laatste wil ik mijn bewondering uiten voor al die mensen die ondanks alle tegenslagen ervoor zorgden dat de zender van Dixicana ieder weekend opnieuw weer in de lucht zat en dat daardoor Radio Dixicana een voorbeeld voor anderen en een begrip in Arnhem is geworden. Dixicana bedankt!!!  

   
  In de korte tijd dat ik bij Radio Dixicana ben geweest heeft het voor mij een belangrijke plaats ingenomen. Ik kreeg er een hobby bij, die ik niet had willen missen, maar die ik straks wel erg zal missen. Een hobby die ik met erg veel plezier deed. Ook hebben Dieneke en ik er leuke mensen leren kennen. Dixicana is een periode in mijn leven die ik niet zal vergeten, een fijne tijd waar ik graag op terug zal kijken.  

   
  Radio Dixicana begonnen in 1979. Voor mij toen alleen nog als luisteraar en dat zou tot 1985 zo blijven. Voor mij is Dixicana altijd toch wel het beste, meest sfeer uitademende station geweest. De sfeer is bij Dixicana dan ook volgens mij altijd het belangrijkste geweest, wat het station ondanks de vele tegenslagen in de lucht heeft gehouden. Niet voor niets is Dixicana nu het enige professionele commerciële station in Arnhem. Dat Dixicana nu stopt betekend voor mij dat er een stuk uit mijn leven verdwijnt, waar ik altijd enorm veel plezier aan beleefd heb, zowel als luisteraar en als medewerker. Maar het zij zo en de beslissing die is genomen om te stoppen moeten we respecteren. Ik zal 't gaan missen dat warme geluid op vr, za, zo. Zeven jaar Radio Dixicana een fantastische periode die ik nooit had willen missen.